Elfenbein – Joost Pyck (2021)

20,00

Druk wordt verwacht in augustus / september 2021.
Na het eerste boek van Joost: Wat de Joost! Sprokkels uit Suid-Afrika, een bundel met kortverhalen, nu iets helemaal anders.
Het verhaal begint in Brugge, met als hoofdpersonage Geert, die je meeneemt op avontuur doorheen Zuid-Afrika en Namibië. Je reist als het ware mee, door de vlotte schrijfstijl en de goed uitgewerkte personages. Het is heel spannend en verrassend met af en toe de gebruikelijke humor en soms ook een ‘kwinkslag’ van de schrijver, waarvan het hoofdpersonage wel heel veel kenmerken vertoont. Wat waar en wat fictie is … ‘Joost mag het weten’.
Ondertussen leer je over kruiden en planten, sporen zoeken, gesteenten, steenkappen en over de eeuwenoude cultuur van de Bosjesmannen. De inheemse bevolking, welke Joost zo nauw aan het hart ligt, hun manier van leven dicht bij de natuur.
Net als je denkt dat het boek zijn einde nadert, komt er verrassend een tweede deel. Je merkt in alles dat Joost reeds lang in de regio woont, eerst in Namibië en vervolgens in Zuid-Afrika, waar hij van de weidsheid van de natuur houdt.
Verder is het ook een boodschap om mensen bewust te maken van de daar nog altijd welig tierende stroperij. Spijtig  genoeg!

De illustraties in het boek zijn allemaal van de hand van Joost.

Trui Pyck

Uitverkocht

Beschrijving

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Elfenbein – Joost Pyck (2021)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *